Tata

soundZcapa

soundZcapaSzékelyhidi Zsolt
1973-ban született Debrecenben. Író, költő, zeneszerző, számítógépes grafikus, Budapesten él. A JATE kommunikáció szakán végzett. Kötetei: Hoz (Új Bekezdés, Miskolc, 1997), Zajtalanítás (Parnasszus, Budapest, 2004). 1999-2004 között Kiss-Stefán Mónikával a Chautauqua zenekar (http://chautauqua.underground.hu) alkotója. 2003-ban megjelent cédéjük: Of Your Eyes (Hipster Sound kiadó, Szolnok). 2004-től: Jega Jade (fantasy kép-regényfolyam és kapcsolódó zenei projekt. 1. rész várható megjelenése 2007-ben.), 2005-től: soundZcapa (experimentális, zaj- és ambient zenei projekt; live-act-ek, kísérleti műhelymuzsika), és Sepoq zenekar (death metal projekt), 2006-tól Schlafwagen (dark ambient, dark wave, experimental noise, industrial zenei projekt Schummer Gergellyel). Honlapja: www.chautauqua.hu

A soundZcapa (soundscaper, egyik ford.: hangképző...) projektnév mindenekelőtt improvizatív és kísérleti elektronikai zenék gyűjteménye. Az eddigi albumokra jellemző a sokszor túlvezérelt, torzított (distorted) hangzásvilág, a zajok (noise), az ipari (industrial) hangok, valamint a ritmuselemek szokatlan használata.

Minuttes to Edit
Az album egy szerelmi románc teljes ívét zenéli át, az első pillanatok kissé feszesebb, várakozással teli hangulatától a lecsendesült hétköznapok mosolygós óráin keresztül a szakítás szimfonikus allegóriájáig. A zenéket áthatják a zongoraszólók, az improvizációk. Az elektronikusabb hangvételű művekben is erőteljesen dominál a harmónia, a torzított hangok, fura "sisterek-szisszenetek" nem zavarnak, megférnek a kellemesebb dallamvezetés mellett. Az album "rejtett" utolsó nótája, a The Master of the Lightsaber Loves a Beauty az album hangulatától eltér. Lusta triphop-os dobok, a cizellált dallam monoton ismétlôdése és az álmos fénykardozás a háttérben és valami hülye zaj: egy kedvetlen, magányos jedilovagszerelem a messzi-messzi galaxisban.

soundZcapa eddig megjelent és szabadon letölthető albumai a neten:

Soulsound LP, 2006 @ Far From Showbiz, Poland (FFS58)
link: http://www.farfromshowbiz.tk/
Zajtalanítás LP, 2006 (soundworks, poems) @ Feketepont (BlackPoint) Netlabel, Hungary (fpmp302)
link: http://www.feketepont.atw.hu/
Winterscapes LP, 2006 @ Benekkea, Italy (bkk016)
link: http://www.benekkea.net/
The Very Small Piece of Chance / Picinyke esély LP, 2006 @ Spanyolnátha Muvészeti Hálóterem, Hungary
link: http://spanyolnatha.hu/
My Aliens EP, 2006 @ Far From Showbiz, Poland (FFS91)
link: http://www.farfromshowbiz.tk/
Merge of Two Unlike Sleeps EP, 2006 @ Enough Record, Portugal
link: http://enoughrecords.scene.org/

LAPUNKBAN MÉG »

„két szép nagy alma

egy sárgarépa

meg néhány banán"

 

 

Falcsik Mari
Spanyolnátha, 2010 tél

 t á m o g a t ó i n k