Spanyolnátha művészeti folyóirat

Puha Róbert

Jankó pecsenye

(medvehagyma-pestós szűzérme vargányás rizottóval)

4 főre elkészítjük a medvehagyma-pestót. Turmixgépbe teszünk 20 dkg medvehagymát, 10 dkg pirított mandulát, 10 dkg parmezán sajtot, 1 dl olívaolajat, és összeturmixoljuk.
Két darab szűzpecsenyét veszünk, mindegyiket két-két egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben kérget sütünk rá. Lehűtjük, bekenjük a pestóval és rétestésztába tekerjük. 180 fokos sütőben fél órát sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a vargányás rizottót. Olívaolajon egy kis fej apróra vágott hagymát üvegesre hevítünk, ráöntünk fél kiló rizottórizst, kicsit hevítjük, és egy deci száraz fehér bort öntünk rá, majd ezt követően zöldség-alaplével apránként felöntözve, 20 perc alatt készre pároljuk. A kétharmadánál hozzáöntünk egy deci tejszínt, 10 dkg vargányagombát, és öt dkg parmezán sajtot.
A kész szűzpecsenyénket félbevágjuk, majd egy nagy kanál rizottó közepére ültetjük, és tálaljuk.

Puha RóbertPuha RóbertPuha RóbertPuha RóbertPuha RóbertPuha RóbertPuha RóbertPuha RóbertPuha Róbert